Start teckningar malningar digitalt

Kenza Zouiten

Här har ni den scannade versionen. Jag blev rätt nöjd med den även om proportionerna inte är helt hundra. Men det är bara att öva, öva och öva. Och vi kan konstatera att jag INTE kan rita öron, fyfan. Så vi kan låtsas att vi inte ser dem. Sen kan vi också ignorera de små fläckarna här och där som får teckningen att se så smutsig ut. Jag vet inte hur jag alltid lyckas med att fläcka ner mina teckningar, även fast jag har skyddspapper under. Skyller på katten som alltid vill gå/ligga på mina teckningar.
Referensbild: modell Kenza Zouiten, fotograf Hanna Hedin
A4 papper, Derwent Graphite Pencils, suddgummipenna och knådgummi.

Sneakpeak

Scannad bild kommer ikväll.WIP

Gissa vem? Kan nog bli lite svårt eftersom jag knappt har börjat på den men någon kanske känner igen originalbilden? I alla fall så visste jag direkt när jag såg den att jag ville rita den.Jag vill bli inspirerad!

Jag vill hitta fler konstbloggar, helst folk som tecknar/målar porträtt men jag är öppen för allt! Bloggen måste också vara aktiv. Tips?
Toxic Nature

God morgon! Började på detta inlägg igår kväll men så fick vi besök av några vänner och det blev en väldigt sen kväll så jag gick och la mig direkt när de gick hem. Jag blev äntligen klar med teckningen, dock föreställde jag mig den i mitt huvud mycket coolare än vad den blev. Fast den blev ändå bättre i verkligheten än vad den blev på scannern. Vad är det med scanners? Varför ska de ALLTID försämra teckningar? Åååh jag måste verkligen köpa mig nya färgpennor snart!Hur allt började

Om jag minns rätt så hade vi en uppgift på bildlektionen i 9:an att vi skulle rita ett självporträtt. Jag tyckte att det var väldigt kul så jag googlade senare på teckna porträtt eller något liknande. Då kom jag över Zindy Zone och var helt... blown away. Jag tyckte att hon var så otroligt duktig och jag ville bli exakt som henne, kunna måla fina porträtt på kändisar och egna emotionella teckningar. Jag blev medlem på hennes forum där jag mötte många andra duktiga tecknare. Zindy Zone Forum var som ett hem för mig under 2005-2006. Det var där allt började och där jag utvecklades som mest. Idag är hon fortfarande en av mina största inspirationskällor. Teckning nummer 4 är ett porträtt på mig som hon har gjort :)

Mai gillar...

Nu har jag lagt in lite länkar till konstbloggar som jag gillar. Länkarna finner ni längst ner till höger. OBS fråga INTE om jag kan lägga till din blogg. Jag lägger till de bloggar JAG gillar. Hoppas ni blir inspirerade!

Hej

Har inte riktigt haft någon ritlust de senaste dagarna. Den enda känslan som har fått plats var oro. Men tack och lov ser det ljusare och ljusare ut och vi har kunnat pusta ut. Det verkar som att allt kommer ordna sig men det kommer att ta sin tid.

I brist på annat tänkte jag visa lite bilder som ligger i min ska-rita-mapp. Vem tycker ni att jag ska rita av härnäst?Livet verkar vara långt men kan plötligt bli så jävla kort

Igår blev jag påmind om hur plötsligt allt kan förändras. Vi lever våra liv med våra rutiner, till synes helt friska. Men vi glömmer att livet kan tas ifrån oss när som helst genom en olycka eller att något kroppen helt plötsligt lägger av. Dör vi inte så kan kroppen har tagit så stor skada att man iaf inte blir samma person som man var innan. Min sambos syster, en 12-årig flicka som var helt frisk ligger nu på sjukhuset efter en kollaps pga en hjärnblödning. Vi vet inte om hon kommer att klara sig, och om hon gör det, kommer hon att bli sig själv igen? Tänker på dig hela tiden och hoppas att du blir bra igen.

Det där kunde lika gärna varit min syster. Jag inser att jag säger alltför sällan hur mycket jag älskar mina systrar. Det måste jag bli bättre på.

Scannat, Nina Dobrev

Åh vad dålig jag är på att rita! Skönt att det är fredag redan imorgon, då blir det rita hela helgen :D Lägger upp en scannad version av senaste teckningen iaf. Blev inte så jättenöjd med den faktiskt men men..


Gamla teckningar 2006 del 4

Usch idag är jag helt slut, orkar inte ens rita. Jag skulle kunna gå och lägga mig redan nu men det känns lite för tidigt att sova kl 21.20. Då skulle jag förmodligen vakna 4 på morgonen och vara död nästa kväll.

Lägger istället upp sista bunten av gamla teckningar innan jag tog paus. Här kommer några av mina absoluta favoriter, bl a pirattjejen som är nog mitt bästa verk. Tycker att det var lite synd att jag slutade rita när jag var som bäst. Nr 4 känner nog alla igen, men ser ni vilka nr 2 och 5 är?

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek.Sista helgdagen

God kväll! Idag blev vi bortbjudna igen på middag, I like! Idag har jag inte haft så mycket tid till att rita. Har mest jobbat på håret nu på kvällen. Jag önskar att jag hade mer tid men nu blir det ett avsnitt av Game of Thrones och sen blir det sova för imorgon är det dags att jobba igen (snyft). Håret är ett jävla pain, svårt att få det att se verkligt ut (dock har ju modellen peruk på sig men ändå). Och ansiktet behöver mer arbete med skuggningen. Hann inte klart med teckningen innan helgen var över som jag hoppades på, men men...Önskelista

Jag har redan fyllt år och det är långt kvar till jul. Men här kommer ändå en önskelista på saker som jag vill ha! Eller ska ha när jag får råd. Vilket blir snart hoppas jag.

1. Faber-Castell Polychromos färgpennor. Ju större set desto bättre, men minst 36 pennor. Just nu använder jag billiga pennor som man ritade med i lågstadiet som konstigt nog funkar rätt bra. Men jag tror att mina teckningar skulle bli bättre om jag använder mig av lite mer kvalitativa pennor.
2. Akrylfärger. Vilket märke som helst. Jag vill verkligen börja måla och kunna ha mina egna fina (?) tavlor hängandes hemma.

 

3. Akvarellfärg i koppar. Har akvarellfärg i tuber men de har torkat igen och var dryga att jobba med. Vill testa i koppar då de verkar lättare, eller jag hoppas det annars är det väl jag som är dålig.

 4. Pastellpennor. Åh vad jag vill testa på pastel, det verkar så roligt och lätt att blenda.

 

 

 


Work in progress

Hej, hoppas ni har haft en trevlig helg! Själv har jag ätit en massa påskmat både igår och idag. Kanske blir det mer mat imorgon? Det har iaf varit skönt att bli bortbjuden och slippa laga mat/diska för en gång skull. Idag har jag börjat på en ny teckning, denna gång med färgpennor. Jag tycker färgpennor är roligare att jobba med än med blyerts, dock är de lite svårare, tex så kan man inte göra så stora misstag med dem då det är svårare att sudda bort. Jag ser iaf fram emot att bli klar med den. Det känns så kul att börja rita igen, jag känner att jag har så mycket inspiration inom mig, men tyvärr har jag inte så mycket tid till att rita..Vågar man?

Kolla vilka coola bilder! Tror nog att det är dags för ett färgporträtt igen. Vågar man ge sig på någon av dessa?Torsdagstema: Mönster

Slänger upp veckans torsdagstema snabbt nu. Fler torsdagsteman hittar ni hos Artemilia.Nina Dobrev

Så blev den äntligen klar. Mona och Karima gissade rätt, det är Nina Dobrev mest känd från Vampire Diaries. Såg nu att vänstra näsvingen inte ser helt ok ut, ska fixa det innan jag skannar in den imorgon. Annars tror jag att det var sista gången jag ritar en bild där hälften är bara svart/mörkt. Usch vad tråkigt det var att fylla i det, och bra blev det inte ens. Jag förstår inte varför det inte blir mörkt trots att jag använder 6B och 8B Derwent pennor? Kladdig blev teckningen också. Dels mitt fel som slarvar med skyddspapper under och dels kattens fel som gillar att trampa på den.
Work in progress, guess who?

God morgon! Slänger upp en WIP innan jag ska dra till jobbet. Började med teckningen igår kväll, tror jag har arbetat ca 3 timmar hittills på den. Har grunderna lagda nu så det som ska göras är skuggningen, större delen av bilden ska bli riktigt mörkt. Kommer att bli drygt att göra. Kan ni se vem det är? En av er som gissar rätt får en länk ikväll.Snabb kvällsskiss; Kenza

Har inte haft så stor ritlust under helgen. Eller snarare, jag vet inte vad jag ska rita! Velar mellan ett par bilder men har svårt att bestämma mig. Så ikväll gjorde jag bara en snabb skiss för att öva lite. Den råkade bli rätt skitig tyvärr. Vad svårt det är att inte kladda utan ett skyddspapper under!


Det blev inte så jättebra, är inte så bra på proportioner när det ska gå snabbt. Men någon gång ska jag rita en ordentlig teckning på henne.Gamla teckningar 2005-2006 del 3

Här kommer några fler gamla teckningar. Känner ni igen dem?


Klicka på bilderna för att se dem i större format.

En konstblogg av Mai Hoang. Studerar informationsdersign - informativ illustration på MDH. Här publicerar jag mina illustrationer, målningar och digitala verk.

Finns på Deviantart.bloglovin

Maiiih @ Instagram

RSS 2.0