Start teckningar malningar digitalt

När man ska rita...

...då ska Chico komma och ha uppmärksamhet. Knaskatt!


Scannat

Nu har jag äntligen scannat bilderna, dock var scannern på bibblan inte så mycket att hurra för. Någon som vet en bra och billig scanner?La till lite fräknar på bilden också.

Toxic Doll

Då blev den klar! Det är nog min första "riktiga" teckning som inte är helt ritad från ett foto. Jag hade två st referensbilder som jag inspirerades ifrån men denna är lite mer doll-aktig, lite mer egen :) Det var skönt att för en gång skull inte känna pressen att det måste likna någon. Kanske ritar fler liknande teckningar snart igen...


Torsdagstema: i min väska

I min väska finns alltid mitt älskade läppstift Isadora Jelly kiss i Rose Blush. Det är mitt perfekta vardagsläppstift som följer med mig överallt. Fler torsdagsteman hittar du hos Sofie.


Inte mycket gjort just nu, work in progress

Blev inspirerad av bilder från Illamasqua, ett sminkmärke som gör de coolaste reklambilderna som finns inom smink. Denna är dock en lite mer doll-aktig version. Orkar inte göra så mycket mer på den just nu, får se om jag får tid till att göra klart den imorgon.


Gamla teckningar från 2005 del 2

Här kommer fler teckningar gjorda år 2005 av mig. Först ut var ett självporträtt på mig när jag var liten. Den funderar jag på att köpa en ram till och hänga upp här hemma. Nummer två var en reklambild i en tidning. Nummer 3 är på Alexis Bledel, kändast från Gilmore Girl, och nummer 4 är på Sarah Michelle Gellar (Buffy) igen. Jag tycker att hon är så cool, och Buffy är en av mina favoritserier. Hon är aktuell i en ny serie nu som heter Ringer som är helt ok faktiskt.


Klicka på bilderna för att se dem i större storlek.
Hmm vafan ska man rita härnäst?

Fire cannot kill a dragon

Följ min blogg med BloglovinÄntligen blev den klar! Tyvärr har jag bara en dålig mobilbild, den scannade versionen kommer i veckan. Har ju ingen scanner så måste ner till bibblan på måndag. Tycker att den ser bättre ut i verkligheten än på bilden. Jag skyller på att det är kameran som tar bort vissa skuggningar och gör bilden lite dassig ;) Jag hoppas att den scannade versionen ger bilden mer rättvisa.

Material: Derwent Graphite HB, 2B, 4B och 6B. Canson 1557 ritblock. Derwent pencil eraser och knådgummi.

Öva på poseringar

Jag hittade en superbra sida idag om man vill över på att rita kroppar och olika poser. Jag tycker att det är jättebra att över på kroppens anatomi, speciellt om man vill rita egna människor från huvudet istället för att rita av en bild. På hemsidan kan man välja mellan olika typer av övningar och man kan även välja tidsintervallen mellan varje bild, t ex att man ska ha 60 sek på sig för varje pose.
Sidan heter http://www.quickposes.com/. Jag ska själv testa skissa lite poser senare.Gamla teckningar från 2005 del 1

Tänkte att jag skulle visa några gamla teckningar från den tiden där jag ritade som mest. Jag har märkt att det är svårare att fylla en konstblogg med flera inlägg varje dag, till skillnad från t ex en modeblogg eller livstilsblogg. Men här kommer ett par stycken, fler kommer senare.


Klicka på bilden för att se i större storlek.

     


Bildrna är placerade i tidsordning, så den längst till vänster är min allra första porträtt, på Sarah Michelle Gellar (Buffy). Jämför man med den och med den på Billie Joe så tycker att jag utvecklades ganska snabbt ändå på en månad :)


Är segast på att rita

Här kommer en liten uppdatering. Slutade tidigt från jobbet för en gång skull så ska försöka hinna klart henne åtminstone idag. Fasar över att rita draken...


Ny teckning på G

Nu känner jag lite att jag har tagit vatten över huvudet. Istället för att börja med en simpel ansiktporträtt så valde jag istället en lite mer annorlunda bild där ansiktet inte är rakt framifrån och så slänger vi in en drake också. Jag har aldrig ritat en "riktig" drake förut. Det kommer att antingen bli kul eller så kommer jag att gråta. Har redan svurit x antal gånger över att jag inte riktigt fick hennes blick rätt men det börjar arta sig.


True Blood

Då blev den färdig! Funderade på att rita dit näsan också men eftersom jag hatar att rita näsor så fick den vara utan. Det tog inte så lång tid som jag trodde, och blev bättre än vad jag förväntade mig.


Work in progress. true blood

Tog mig samman och började på ett litet färgprojekt. Motivet är från serien True Blood. Använder mig att billiga skitpennor som man ritade med i lågstadiet. Längtar tills jag kan köpa rediga färgpennor!


Sjukling

Idag är kreativiteten låg. Hosta varvas med halsont, snorig näsa, huvdvärk och nackont. Allt i en härlig kompott.

Dagens skiss: torsdagstema "min kropp"

Deltar i min första torsdagstema som Smäm ordnar varje vecka, dock är det Stina som har temat den här gången. Jag tolkade nog ämnet lite fel, för jag trodde att det var våra egna kroppar endast som vi skulle rita men det verkade vara mer fritt kringa "kroppen". Hur som helst skissade jag ihop något på mig själv, nämligen mitt ansikte.
Lustigt att det inte blev så likt referensbilden men skissen är mer lik mig än vad referensbilden var. Tog inte alltför lång tid och gjort med vanlig stiftpenna och lite Derwent HB. Hår är förjävligt att rita tycker jag, det måste man lägga ner mycket tid på för att det ska bli bra, vilket jag inte orkade.Dagens skiss

Första kluddret i min lilla skissbok. Det känns som att jag har lång väg att gå för att komma tillbaka till min gamla ritform. Det var trots allt ca 4 år sedan jag plockade upp mina älskade Derwent-pennor. Istället för dagens teckning tänker jag istället döpa denna kategori till dagens skiss istället eftersom dessa är långt ifrån färdiga teckningar. Det är bara allmänt "kludd".

Efter första rosen till vänster började mitt tålamod ta slut som ni kan se...

 

Tror nog det var första gången jag ritade en fjäder, tyckte inte att det såg för illa ut.


Skissblock - check

Nu har jag inhandlat ett skissblock för att öva på ritandet igen. Jag måste komma igång igen och då passar det bäst med små snabba skisser i A5 format, kanske börja med dagens teckning som Bokkei? Måste leta efter inspiration... Idag ska jag rita något. Pennorna är vässade och blocket redo, har inga fler ursäket nu när man är hemma och är sjuk. Tid ska det finnas gott om.


Teckningar

gggg
c
cc
 
 

Teckningar

2014
 
 
2013
 
 
 
 
2012
 
 
 
2006
 
 
 
 
2005
 

Digitalt

2013
 
 
 
Målningar

 2013
 
En konstblogg av Mai Hoang. Studerar informationsdersign - informativ illustration på MDH. Här publicerar jag mina illustrationer, målningar och digitala verk.

Finns på Deviantart.bloglovin

Maiiih @ Instagram

RSS 2.0