Start teckningar malningar digitalt

Cause you and I, we were born to die

Blev klar med teckning nr 1 till teckningsmomenten till kursen. Målet är att försöka bli klar med 2 st så måste snabbt sätta igång med nästa, hmm... Hur som helst, la upp två versioner här för tycker inte att den scannade versionen tog bord så mycket skuggor och gjorde allting så hårt.  Måste köpa en egen scanner!
 
 
 

Here we go again

Filar på en teckning till kursen, känner ni igen henne?
 
 

Självporträtt i akryl

Då blev den klar! Den var inte lik referensbilden för fem öre men ändå lite lik mig iaf på något sätt. Det var väldgt frustrerande att inte kunna måla detaljer med mina skitpenslar, måste verkligen köpa nya. Tipps på billiga bra penslar för akryl och olja?
 
 

Provar akryl

Har börjat lite smått på kursens första riktiga uppgift - självporträtt i valfri teknik. Jag hade först tänkt börja safe och köra på en teckning men ångrade mig. Deadline är på onsdag så jag ligger lite efter... som vanligt haha. Så här långt har jag hunnit komma innan jag klantigt nog spillde vattenglaset över hela målningen och golvet. Typiskt! Som tur var hade nästan all färg hunnit torka så inte allt för mycket blev förstört. Men det fick mig att ta en paus för idag iaf.
 
Jag känner att jag knappt vet vad jag gör för något men man måste väl börja någonstans? Måste också köpa en hel del grejer, t ex penslar och en stor tub vit färg. De penslar som följde med i det färdiga kitet är värdelösa men är luspank just nu så får vänta till fredag. Jag får göra så gott jag kan med det jag har så länge.
 
 
 
Ursäkta den suddiga bilden...
 

Min ateljé

En av våra första uppgifter på kursen är att skicka in en bild på vår ateljé och här är min... fast jag har ingen haha. Emil tog vår enda lediga hörna i vardagsrummet till sitt trumset så jag har ingen riktig plats för mina grejer. De hamnar lite var som helst, i bokhyllan, under vardagsrumsbordet, vid tv-bänken m.m. Så jag har bara samlat ihop alla mina prylar och fotat dem istället. Jag ritar oftast vid vardagsrumsborder iaf. När det kommer till målandet så kommer jag nog att hålla mig i köket där man kan ventilera samt stänga dörrarna så att katterna inte får för sig att hoppa ut.
 
Har inte så mycket grejer just nu men ska införskaffa mig mer nästa löning :)
 
 

En ny leksak

Förra månaden införskaffade jag mig en ny leksak, nämligen en Wacom Bamboo i mediumstorlek! Det är en ritplatta som man kan skapa digitala konstverk med t ex i Photoshop. Jag har inte hunnit göra så mycket med den än men hittills är jag supernöjd.
 
 
 

Nu testar vi igen!

Long time no see. Jag har kommit in på en konstkurs på distans hos MKFC som varar hela vårterminen så tänkte börja blogga igen. Kreativiten har varit väldigt låg på senaste tiden så det ska bli spännande att se var kursen tar mig och att få prova på nya saker som akryl och olja.
En konstblogg av Mai Hoang. Studerar informationsdersign - informativ illustration på MDH. Här publicerar jag mina illustrationer, målningar och digitala verk.

Finns på Deviantart.bloglovin

Maiiih @ Instagram

RSS 2.0