Start teckningar malningar digitalt

Här var det tyst

Har haft en liten kreativ paus i ett par dagar nu. Dels var jag bortrest under helgen och dels för att inspirationen hade gått ner en aning. Har saker som jag inte riktigt vill göra men som jag måste, bara för att de ur vägen så att jag kan fokusera på inträdesprovet till konstskolan. Imorgon är det jobb och sen handla lite konstnärsmaterial. Jag vill ha ett akrylblock och lite dukpannåer till distanskursen. Kanske lite penslar också när man ändå är i farten.
 
Idag har jag påbörjat en ny digital illustration men den kommer nog inte bli färdig på ett tag. Måste köra på traditionellt ett tag framöver.
 
 

3D teckningar

Hur coolt är inte dessa teckningar?? Snubblade in på hans Deviantart när ag browsade runt på inspiration. Det verkar vara riktigt svårt att få till perspektivet rätt så att det ser 3D-aktigt ut. Konstnären heter Nagai Hideyuki och finns på Facebook, Youtube och Deviantart.
 
 
 
 
 

Torsdagstema: Sweet

Det blev ett sent inlägg idag pga jobb m.m. Testade mina nya pennor idag och jag gillar dom! Det syns kanske inte i den här teckningen eftersom jag halvt stressade mig igenom den men de är verkligen mjuka och det var mycket lättare att blanda ihop färgerna jämfört med mina gamla pennor. Jag behöver bara vara lite mer tålamodig och använda en lättare hand så ska det nog gå bättre nästa gång.
 
Fler bidrag finns hos Bokkei.
 
 

Faber-Castell Polychromos 60 set

Äntligen fick jag min födelsedagspresent från älsklingen! Dumma företaget hade räknat fel i lagret så istället för en omgående leverans blev den 1,5 vecka försenad. Men bättre sent än aldrig eller hur? Jag ska nog inviga dem till morgondagens torsdagstema som är "sweet". Hmm vad ska jag rita till den?
 
 

Min fina syster

Nu har jag gjort klart min lilla digitala illustration av min syster Lien. Tog inte så lång tid men det var meningen, vill inte grotta ner mig i detaljerna så mycket just nu.
 
 

Her mind is like a diamond

Jag har börjat på en ny digital målning. Nu är den min andra systers tur att bli avritad.
 
 

Från skiss till färgläggning

Då var ännu en kursuppgift klar. Denna var väldigt simpel, man skulle göra en skiss och sen måla den bara. Jag orkade inte lägga ner alltför mycket tid på det så valde ett väldigt enkelt motiv. Målad med oljefärg.
 
 

I got a war in my mind

Idag blir det lite oljemåleri till skön musik av Lana del Rey.
 
 
 

Öppet hus på Västerås Konstskola

Idag var jag på Västerås Konstskola som hade Öppet hus. Det var en liten skola med få lokaler men det var en väldigt mysig stämning tyckte jag. De hade ateljéer för måleri, skulptur och grafik. Just grafik var lite kul att veta mer om, hade inte riktigt fattat vad det var för något. Mitt favoritrum var ett rum med vad det såg ut som, " små "kontorsplatser" där varje elev hade fått ett eget bord med anslagstavla, byrå osv, som en egen arbetshörna och man kunde se många fina verk som de hade satt upp. Jag har ingen egen liten målarhörna här hemma så det var något jag såg fram emot att ha. 
 
Jag ska definitivt söka dit i höst så det blir snart att sätta igång med inträdesproverna, 10 st teckningar ska skickas in. Spännande... och lite ångestfullt (tänk om jag inte kommer in!).
 
 
 
Bild från Västerås Konstsskola
 

Everything looks better when the sun goes down

Varför kommer jag alltid igång med ritandet sent på kvällen/natten? Efter midnatt nånstans fick jag för mig att rita lite näsor som typ är det tråkigaste som finns. Jag vet att jag har en tendens att rita de lite för långa så ville öva lite på det. Blev lite mer än näsor dock, var lite svårt att sluta efter bara näsan.
 
I helgen blir det besök på Västerås Konstskola som har Öppet hus. Jag hoppas att skolan faller mig i smaken, annars vet jag inte vad jag ska göra. Vill verkligen göra något givande i höst och inte bara jobba, jobba, jobba...
 
 

Torsdagstem: Jag skulle vilja visa er...

...mitt bidrag till torsdagstemat "Hår" som var för några veckor sedan som jag inte hann medverka i. Blev lite sur på mig själv för hår kan ibland vara riktigt roligt att rita. Fler bidrag finns hos Sofie. Körde digitalt den här gången.

Två snabba

Här kommer två snabba skisser som jag gjorde någon kväll förra veckan. Jag har inte känt någon lust till att börja på en riktig teckning (förutom påbörjad en teckning på min kusin som jag har lovat min faster i över ett halvår) så det får bli lite skisser, skolarbeten och skit ett tag till. 
 
Jag är dålig på att få till det rätt snabbt, därför är mina skisser rätt dåliga proportionsmässigt. Men jag vill lära mig så jag ska öva öva öva. Det känns bra med ett litet A5 skissblock som jag kan kladda i lite hur som helst. No pressure.
 
 
 
Nån som kan gissa vilka de är?
 
 
 

Veckans torsdagstema: Former

Om jag var rik skulle jag samla på fina parfymflaskor. Jag tycker att de är så fina, varje flaska är som ett litet konstverk i sig och de finns i alla möjliga former och färger. Använder akvarell vilket jag inte behärskar så väl. Till slut blev jag arg och bara målade på utan att bry mig men det blev inte så fruktansvärd ändå.
 
Fler deltagare finns hos Smäm.
 
 

Postimpressionism

Då var min tavla för delkursen Postimpressionism klar. Jag hatar den och jag hatar postimpressionism. Ok kanske inte hatar, men tyckte verkligen inte om den. Jag gillar inte uppgifter där man ska måla i en viss stil, vill helst bara måla så som jag känner för det. Förhoppningsvis blir nästa delkurs roligare.
 
Inspirerad av Van Goghs stil men det gick inte så bra att få till de streckiga detaljerna som han gör. Förresten så hatar jag olja.
 
 
 
Olja på dukpannå

Fan girl moment!

Ååh vad kul att Gina svarade på min tweet! :D Trodde verkligen inte att hon skulle se den. Nu i efterhand skäms jag lite över att jag inte ansträngde mig mer på teckningen. Till mitt försvar så var det inte meningen att den skulle bli en "riktig" teckning, bara en sån där snabb skiss man slänger ihop på sena kvällskvisten. Såg även att den blev upplagd på Svenska Bloggare. Många i kommentarsfältet tyckte att den var lik Kenza och det kan jag hålla med om, även min sambo tyckte det.
 
 
En konstblogg av Mai Hoang. Studerar informationsdersign - informativ illustration på MDH. Här publicerar jag mina illustrationer, målningar och digitala verk.

Finns på Deviantart.bloglovin

Maiiih @ Instagram

RSS 2.0