Start teckningar malningar digitalt

Orkar inte

Min utmaning sket sig. Jag har haft en dålig dag och igår hade jag ingen tid alls. Just nu har jag noll motivation.

B. Davis scanned

Då har jag äntligen scannat den! Tycker att munnen är för bred men jag orkar inte bry mig haha. När jag anser att något är klar så orkar jag inte rätta misstag som jag ser i efterhand.Syster nr 2

Dagens snabba teckning är på min andra fina syster. Fast jag måste erkänna att det tog mer än en timme. Jag ritade lite medan jag tittade på Eurovision och glömde bort tiden. Någon mer än jag som älskar Eurovision? Kvällen blev inte direkt någon överraskning förutom att Moldavien gick vidare, tyckte att Finland borde ha tagit den platsen. Vi får hoppas på Loreen på torsdag!En timme gick snabbare än vad jag trodde

Jaha, så här långt hann jag på 1 timme och då satt jag ju verkligen och ritade hela tiden. Ändå ser det ut som nåt kladd som ser ut att vara gjord på 15 min. Helt otroligt vad långsam jag är. Imorgon ska jag försöka göra något lite mer minimalistik som Ileana Hunter.


Min fina syster Yen


Ny vecka, ny utmaning

Jag tror alltid att jag ska få massa tid och inspiration till att rita på helgerna men det verkar vara tvärtom. Det är under veckodagarna det händer saker för på helgerna är jag segare än segast.


Imorgon måndag ska jag börja med en utmaning som jag har kommit på. Jag ska rita ett porträtt om dagen som inte får ta mer än 1 timme att göra. Jag vill öva på att bli snabbare med att skissa upp ansikten och att få proportionerna rätt utan att det ska behöva ta 4 timmar.


Så en 1-timmes porträtt om dagen i en vecka. Från och med imorgon. Challenge accepted.


Nu ska jag leta efter bilder...

B. Davis

Eller Sophia Bush som hon heter egentligen. Teckningen har varit klar i flera dagar nu men jag ville lägga upp den när jag hade skannat in den. Men tack vare några missöden så har jag inte kunnat det och kommer inte kunna skanna in den förrän nästa vecka typ. Så det får bli en mobilbild.

Jag ville rita Sophia Bush eftersom en av mina favoritserier One Tree Hill hade nyligen avslutats efter 10 säsonger (tack o lov) och jag ville hedra min favoritkaraktär. Jag tycker att serien borde ha lagts ner efter säsong 4 men den bara fortsatte och fortsatte och det var stundvis så smärtsamt att se. Men jo den hade sina roliga tillfällen i senare säsonger också men det var verkligen på tiden att eländet slutade.Konstbloggsdagen!

"Nu tycker vi att det är konstbloggarnas tur att ta plats i rampljuset! Därför anordnas en konstbloggsdag i syfte att sprida glädje och inspiration samtidigt som vi ser till att folk får upp ögonen för hur mycket talang det finns där ute! Har du en konstblogg som sprudlar av fantasi? Läs mer på http://malinbs.wordpress.com/2012/05/15/sprid-skapargladje-och-kreativitet/ och anmäl dig! Ju fler desto bättre!"

Skriven av Malin - Konst & Design

Inspiration minimalism

Vad som är så häftigt med denna konstnär är att hon gör så otroligt vackra och detaljrika porträtt utan att använda så mycket skuggning. Fokus läggs på ögon och läppar, resten är sparsamt ritat men ändå är varje streck spot on. Konstnären heter Ileana Hunter och du kan hitta fler av hennes vackra teckningar på hennes Deviantart.Och tiden flyger förbi

Nu har klockan passerat midnatt och det är söndag morgon, vilket betyder att det snart är måndag igen. Jag har varit supertrött hela dagen förutom på kvällen då jag äntligen kom ur zombie-läget och började fortsätta på teckningen. Har kämpat med högra sidan av håret i ett par timmar (!) tills jag blev någorlunda nöjd. Jag förstår inte hur en del kan rita ett helt porträtt skitsnyggt på typ en timme. Hur är det möjligt när jag kämpar som satan känns det som?


Supergammalt skit

Rensade i mitt gamla imageshack-konto och hittade supergamla teckningar från då jag började teckna porträtt. Det var riktigt kul att se och hitta sånt som jag hade glömt bort att jag hade ritat. Bilderna är i jättedålig kvalité då jag tog dem med en dålig web-kamera.

Den sista är en digital illustration som jag gjorde... med musen! De flesta använder ju en sån där tablet som jag också skulle vilja ha.

Torsdagstema: karikatyr av valfri kändis

Veckans torsdagstema håller Caty och ojoj vilket roligt tema! Tyvärr så blev inte min teckning så karikatyr-aktig även fast jag försökte överdriva dragen. Jag är kanske för realism-skadad? Kan ni gissa vem det ska föreställa?
Fler bidrag finns hos Caty.Vad är torsdagstema? Det är något som ett gäng bloggare (ej jag) ordnar varje vecka. Man får ett tema och varje torsdag lägger man upp en teckning/illustration/nånting som man har gjort. Alla får delta. Smäm brukar meddela vilket tema det blir varje vecka.


Maiiih på Instagram

Följ mig! :D Om ni vill...


Ny teckning

Sååå då har jag äntligen börjat på en ny teckning. Har knappt fått något gjort på den men ska snart mysa mig ner i soffan och fortsätta rita lagom till Inför eurovision song contest på svt. Jag ÄLSKAR Eurovision!


Where have you been

Åååh dålig jag är! Ska börja på en ny teckning ikväll, måste först försöka bli mänsklig igen och städa undan all skit i lägenheten.
Meanwhile... Bra låt och supersnygg video!Orkar inte

Ugh har varit superslö de senaste dagarna. Umgicks med vänner, druckit lite, återhämtat mig, jobbat, druckit mer och återhämtat mig igen. Så har inte börjar på någon ny teckning men det kommer! Tack för alla fina kommentarer :)
En konstblogg av Mai Hoang. Studerar informationsdersign - informativ illustration på MDH. Här publicerar jag mina illustrationer, målningar och digitala verk.

Finns på Deviantart.bloglovin

Maiiih @ Instagram

RSS 2.0