Start teckningar malningar digitalt

Painting in progress fauvism

Då har jag börjat med nästa delmoment av distanskursen; fauvism. Jag börjar tro att jag har någon typ av koncentrationsstörning, jag kan inte läsa 10 meningar på raken utan att börja hålla på med något annat. T ex läsa fb, kolla mobilen, klappa katten... Kämpade mig igenom den iaf och lyckades hitta en bild som jag ska använda som inspiration till målningen. Fauvismen är inte riktigt den typ av konst jag gillar men man får ta och göra det till sin egen grej på något vis.
 
Bilden jag har valt är Woman with a hat av Henri Matisse.
 
 
 
Work in progress...
 

 

Uppfräschning av bloggen

Då har man fixat och trixat med bloggen hela kvällen igår. Tyckte att det såg så tomt ut innan så ändrade och la till lite saker. Nu ser det mer samlat ut men ändå ganska enkelt. Det som jag kämpade mest med var menyerna under headern; teckningar, målningar och digitalt. Hade försökt få till en jävla dropdown meny som jag har sett på så många bloggar men av någon anledning funkade inte koden för mig. Så gav upp och det fick bli en image map istället. Funkar lika bra :) Blev väldigt nöjd iaf, nu har jag allt samlat på samma ställe.
 
Idag är det lite research inför nästa kursuppgift som gäller. Ska måla en tavla i fauvistisk (?) stil. Ska bli spännande...
 
 
Så nöjd med min nya kamera!
 

Två nya målningar

Det har varit lite tyst här på sista tiden. Jag har varit i en liten svacka hela april fram till två dagar innan deadline för att ansöka till Västerås Konstskola. Hade två dagar på mig att fixa fram 10 arbetsprover och man fick inte använda referenser. Skitsvårt men lyckades bli klar i tid. Men arbetsproverna sög så det var ingen överraskning när jag inte blev antagen. Blev lite deprimerad ett tag men ska söka till något som heter Konstlinjen här i Västerås. Det är en 1-årig kvällsutbildning med "lektioner" tre kvällar i veckan. Hoppas jag blir antagen! Det är en förberedande utbildning så det kan vara bra att få öva på grunderna ordentligt så att jag kan fixa en skitbra portfolio till nästa höst istället.
 
Just nu känns det som att inspirationen har kommit tillbaka lite grann. Ska ta tag i min distanskurs också som jag har ignorerat senaste månaden. Har en hel del uppgifter att ta igen.
 
 
Fisketur, akryl på papper
 
 
 
Stilleben till kursen, akryl på papper
 
En konstblogg av Mai Hoang. Studerar informationsdersign - informativ illustration på MDH. Här publicerar jag mina illustrationer, målningar och digitala verk.

Finns på Deviantart.bloglovin

Maiiih @ Instagram

RSS 2.0