Start teckningar malningar digitalt

She wolf (veckans torsdagstema - natt)

There's a she wolf in your closet
Open up and set her free
There's a she wolf in your closet
Let it out so it can breathe
 
Denna veckas torsdagstema är "natt" och det är på natten allt det roliga händer, det övernaturliga kommer fram. Blev inspirerad av Gina Dirawis kattiga bild och musik från Shakira. Tanken var att det skulle bli en snabb och enkel teckning. Fler bidrag med samma tema finns hos Nollfemnolltvå.
 
 

Impressionism

Nu är min tavla för impressionism momentet i kursen klar. Är inte så nöjd men med tanke på att det är min första oljemålning så är det nog ändå ett godkänt försök. Referensenbilden är från här.
 
 

Målning på G

Det är första gången någonsin jag målar med oljefärg. Kan inte säga att jag gillar det så mycket. Tycker att det är alldeles för mycket krångel med rengöring och miljötänk för att det ska vara smidigt för mig. Men jag vet inte om det är förtunningsmediet jag använder men färgen får en mycket finare mjukare finish än vad min akrylmålning fick. Blir nog att måla lite mer ikväll, förhoppningsvis hinner den bli helt klar.
 
 

Alicia och André

Har äntligen gjort klart denna digitala målning av min sambos syskonbarn :)
 

Beyonce Super Bowl 2013

Igår stannade jag upp till 3 på natten och gjorde denna. På senaste tiden har jag haft en stor lust att göra något i fashion illustration stilen, så jag testade på det. Det blev inte ett dugg lik Beyonce men det var kul att rita hennes outfit. Jag vill bli bättre på att rita kläder och att hitta min egen stil när det gäller själva kroppen. Det måste se någorlunda proportionell ut samtidigt som det ska vara min egen stil, lite svårt just nu.
 
 
 
För övrigt tänkte jag nog göra om designen på bloggen lite. Känns roligare än att städa hehe.

Jag har köpt en scanner!

Det blev en Epson Perfection V370 från Dustin som leverade hur snabbt som helst :) Först blev jag arg för den scannade jättedåligt men efter lite pillande bland inställningarna blev jag rätt så nöjd ändå. Det var ingen dyr scanner så jag förväntade inte mig tipp topp kvalité, men ändå helt ok för det priset. Nu slipper jag bibliotekets skitscanner.
 
Helgen kommer nu att spenderas i målandets tecken. Har fortfarande inte gjort klart min impressionism målning som skulle ha varit klar förra veckan. Skyller på att Clas Ohlson hade slut på förtunningsmedel för oljefärg så var tvungen att beställa hem från nätet istället.
 
 
 
En konstblogg av Mai Hoang. Studerar informationsdersign - informativ illustration på MDH. Här publicerar jag mina illustrationer, målningar och digitala verk.

Finns på Deviantart.bloglovin

Maiiih @ Instagram

RSS 2.0